logo AIMTEC a.s.

Souboje hackerů a technologické novinky na AimtecHackathonu 2020

Cílem Aimtec Hackathonu je přiblížit svět technologií různým věkovým kategoriím, propojit IT nadšence a nabídnout jim prostor pro vznik zcela nových unikátních projektů v oblastech jako jsou bezpečnost biometrických údajů, 3D tisk nebo digitalizace zemědělství. Akce se koná ve dnech 20. - 22. 3. 2020 v plzeňském vzdělávacím a kulturním centru Moving Station.

AimtecHackathon 2020 - zrušení akce - 11. 3. 2020 - na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví společnost Aimtec ruší AimtecHackathon 2020, který se měl konat ve dnech 20. - 22. 3. 2020 v plzeňském vzdělávacím a kulturním centru Moving Station. Nový termín akce zatím není stanoven.

TechTalks - nejzajímavější technologie v kostce

Na sobotní sérii přednášek TechTalks mohou dorazit všichni, koho zajímají technologie, bezpečnost dat nebo digitalizace, která dnes provází a ovlivňuje prakticky všechna odvětví běžného života.

Hlavním řečníkem bude prof. Ing. Dipl.-Ing. Martin Drahanský, Ph.D., vedoucí biometrické laboratoře na Fakultě informačních technologií VUT v Brně. Svou přednášku zaměří na téma, aktuálně velmi palčivé, zda jsou i dnes otisky prstů či sítnice opravdu zárukou bezpečnosti.

Účast přislíbili také Ondřej Tomas ze společnosti CleverFarm, která pomáhá s aplikací nejnovějších technologií do zemědělství, a nebude chybět ani Ondřej Kašpárek z PrusaLab nebo Agi Gonda z e-NABLE Slovakia a další.

Poslední dva jmenovaní se zaměří na 3D tisk.

YoungHackers - workshopy pro juniory

Společně se vzdělávacími a zájmovými organizacemi připravil Aimtec na neděli 22. 3. 2020 program pro nejmladší technologické nadšence, především pro žáky základních škol.

Během hravého odpoledne si děti a mládež budou moct vyzkoušet nejrůznější soutěže a hračky, jejich rodiče budou mít šanci probrat možnosti technologického vzdělávání v Plzni osobně přímo se zástupci škol a zájmových sdružení.

HackIT - 40 hodin hackování

Hlavním bodem akce #AimtecHackathon je HackIT - část věnovaná programátorům a dalším lidem s technologickým myšlením, kteří chtějí zrealizovat svůj vlastní projekt nebo načerpat nové zkušenosti. Vítáni jsou i grafici, UX odborníci a specialisté na hardware.

Stejně jako v předchozích letech budou mít týmy k dispozici mentory a technologie a bude jen na nich, co během čtyřiceti hodin programování vytvoří.

Celá akce vyvrcholí v neděli dopoledne prezentací všech hackerských projektů a vyhlášením vítězů.

Článek AIMTEC a.s. ze dne středa 29. ledna 2020

Další články od AIMTEC a.s.