logo AIMTEC a.s.

Efektivní řízení logistiky pomocí WMS

Systém řízení skladů DCIxWMS zefektivňuje logistické procesy při výrobě bederních komfortních a masážních systémů pro automobilový průmysl. WMS řešení pro rakouskou firmu Schukra Berndorf GmbH implementuje společnost AIMTEC.

Projekt implementace nového Warehouse Management Systemu odstartoval na začátku července 2015. Do ostrého provozu bude systém DCIxWMS spuštěn do konce letošního listopadu společně s implementací řešení DCIxPortal.

Pomocí této webové aplikace bude Schukra Berndorf vystavovat objednávky na své dodavatele. Vytisknou si interní etikety společnosti Schukra Berndorf, na jejichž základě se vytvoří elektronický dodací list ASN. To společnosti umožní provádět rychle a bezchybně příjem materiálu a snížit možnost vzniku chyb při následném přelepování etiket.

"Nasazením řešení DCIxWMS získá společnost Schukra Berndorf přehled o všech probíhajících logistických procesech, jako je například příjem materiálu na nákupní objednávku nebo VDA etiketu, naskladnění, výdej do výroby, příjem finálních výrobků do skladu a jejich následná expedice a řízení kvality. DCIxWMS umožní snížení chyb a zajištění a dodržování pravidel FIFO. DCIxWMS obsahuje funkci autowriter, která simuluje manuálně zadávaná vstupní data do jednotlivých obrazovek systému Infor LX, a tím podporuje integraci a spolupráci obou systémů," říká Marek Šabatka, Business development manager společnosti AIMTEC.

DCIxWMS představuje moderní online řešení pro komplexní řízení logistických procesů ve skladech, distribučních centrech i výrobních společnostech. Pomocí pokročilého systému DCIxWMS je usnadněna evidence, správa, dohled a řízení skladových operací, stavů a pohybů zásob, využití místa, ale i posílení produktivity pracovníků.

DCIxWMS přináší spolehlivý zdroj aktuálních informací, kontrola a aktualizace probíhají v reálném čase a s využitím automatické identifikace jednotlivých manipulačních jednotek a skladových míst, pomocí čárových nebo RFID kódů, Pick by Light, Pick by Voice.

DCIxWMS - hlavní výhody:

O společnosti Schukra Berndorf GmbH

Schukra Berndorf GmbH je součástí společnosti Leggett & Platt Automotive Group Europe. L&P Automotive Group se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej komfortních systémů, jako jsou bederní opěrky a další komponenty podporující masážní a komfortní nastavení sedadel automobilů, letadel a kancelářského nábytku. Globální L&P Automotive Group má kromě evropského zastoupení další závody v Asii a Severní Americe. Zákazníky jsou přední výrobci automobilů a jejich Tier 1 dodavatelé.

Další články k tématům - automobil - EMEA - etikety - expedice - logistika - RFID - sklady - výroba - Marek Šabatka

Článek AIMTEC a.s. ze dne čtvrtek 26. listopadu 2015

Další články od AIMTEC a.s.