logo AIMTEC a.s.

První místo pro digitalizační platformu Aimtec DCIx v soutěži Factory Innovation Award 2024

Společnost AIMTEC získala na německém Hannover Messe první místo v soutěži Factory Innovation Award za svou digitalizační platformu Aimtec DCIx v kategorii Resilient Factory, ve které jsou oceněny společnosti pomáhající svým zákazníkům se zvládáním dopadů narušení dodavatelského řetězce - tak, aby na tyto výkyvy bylo možné nejen pružně reagovat, ale také jim předcházet.

Pořadatelem Factory Innovation Award je berlínské nakladatelství GITO společně s Centrem pro Průmysl 4.0 z Univerzity v Postupimi a s odborným časopisem FACTORY INNOVATION, předním periodikem věnujícím se tématu chytrých továren.

Aimtec DCIx - řešení zaměřené na současné i budoucí potřeby zákazníků

Společnost AIMTEC už od roku 1996 pomáhá optimalizovat a standardizovat procesy v oblasti logistiky a výroby, zejména firmám v automobilovém průmyslu. Se svými více než 250 zaměstnanci úspěšně zrealizovala přes pět tisíc digitalizačních projektů v oblasti Smart Factory, automatizace intralogistiky a výroby nebo integrace systému SAP a EDI, a to nejen v Evropě, ale také v Americe a Asii.

AIMTEC oslovil odbornou porotu technickými přednostmi platformy Aimtec DCIx, jako jsou její snadná integrovatelnost, škálovatelnost nebo cloud-first řešení. Ocenila také přístup společnosti k zákazníkům, která jim v dnešním turbulentním světě pomáhá s automatizací procesů, reaguje na jejich aktuální potřeby a usnadňuje jim neustálý rozvoj.

Digitalizační platforma Aimtec DCIx je inteligentní vrstva mezi systémem ERP a procesy a technologiemi na dílně. Propojuje logistiku, výrobu, kvalitu, expedici, automatizační technologie, stroje a lidi. Díky této horizontální i vertikální integraci získáte okamžitý přehled o chodu celé firmy.

AIMTEC je schopen jednoduše připojit vybranou technologii a zaintegrovat ji do funkčního celku. Výsledkem je plně řízený a kontrolovaný proces - od ERP systému až po úroveň výrobního stroje.

Rychlé zavedení a vysoce zabezpečený provoz i pro různé lokace

"Skvělé umístění na první příčce v rámci Factory Innovation Award, kde rozhoduje nezávislá odborná porota, je pro nás potvrzením, že výrobním podnikům podstatným způsobem pomáháme mít opravdu odolné závody. Máme z ocenění obrovskou radost. Dokládá, že naše klíčové kompetence, tedy digitalizace, integrace, automatizace a poradenství zaměřené na potřeby zákazníka, jsou přesně tím, co umožňuje lepší zvládání výzev souvisejících s narušením dodavatelských řetězců, nedostatkem personálních kapacit, novými projekty, přísnými podmínkami a krátkými lhůtami nebo s rostoucí složitostí dodávek. Naše řešení nikdy nebylo primárně zaměřeno jen na dodávku softwaru, ale znamenalo i porozumění klientovi a výzvám, kterým čelí. S našimi zákazníky budujeme dlouhodobé vztahy. Jedině tak můžeme vytvořit společnou vizi digitální transformace a pracovat na jejím naplnění," říká Jan Stočes, Chief Growth Officer společnosti AIMTEC.

A jak znělo hodnocení poroty? Software je snadné se naučit, cloud-first přístup slibuje, že řešení lze velmi rychle zavést a že od zákazníka není potřeba žádná další správa infrastruktury.

Přesto je úroveň zabezpečení velmi vysoká. Porotě se líbila také kontejnerizace softwaru. Stejně tak ocenila integraci do systému SAP a užívání otevřených standardů.

Další články k tématům - automatizace - cloud - EDI - ERP - kontejnerizace - logistika - ocenění - Průmysl 4.0 - výroba - Jan Stočes

Článek AIMTEC a.s. ze dne pátek 10. května 2024

Další články od AIMTEC a.s.

Digitální transformace dodavatelských řetězců

Pavel Boháč - nový CEO společnosti AIMTEC

První místo pro digitalizační platformu Aimtec DCIx v soutěži Factory Innovation Award 2024

Aimtec DCIx řídí robotický skladovací systém AutoStore v logistickém centru MALFINI

Logistika a skladování - problémy a trendy v roce 2020

Přechod na novou generaci SAP ERP s podporou Sappy4x4

Digitalizace firemních procesů se vzdálenou dodávkou aplikací

AimtecHackathon 2020 - zrušení akce

Konference TAL 2020: Digitalizace jedině s lidmi a pro lidi

Komplexní digitalizační projekty a cloud jsou hlavním zdrojem růstu AIMTEC

Souboje hackerů a technologické novinky na AimtecHackathonu 2020

AIMTEC v Hamburk Business Center Plzeň

Digitalizace atomobilové logistiky v moderní výrobě

Jan Kratochvil - nový vedoucí divize SAP společnosti AIMTEC

Rozšířená realita pomáhá při kontrole kvality

aimtec.cloud pro automotive systémy ve výrobě a logistice

Rekordní účast týmů i technologií na #AimtecHackathonu 2019

IT víkend v Plzni představí roboty a IoT technologie

AIMTEC je součástí inovační sítě Bayern Innovativ - zřizovatele bavorského Cluster Automotive

Oddělení vývoje AIMTEC mění strukturu a vedení

Nové standardy v EDI komunikaci koncernu Volkswagen

Cloudové nástroje pro automotive dodavatele

Jednotný systém plánování výroby plastových dílu pro automobilový průmysl

Efektivní řízení logistiky pomocí WMS

EDI komunikace pro koncern Volkswagen