logo AIMTEC a.s.

Rekordní účast týmů i technologií na #AimtecHackathonu 2019

Rekordní byl nejen letošní počet účastníků, kterých do Plzně přijelo 69, včetně dvou týmů z univerzit v německém Chamu a Regensburgu, ale největší v historii akce byl i počet technologií, které se podařilo pro akci propůjčit.

"Letošní ročník hacknatonu byl výjimečný a mile nás překvapil velký zájem, díky kterému jsme museli několik dní před akcí zastavit registrace. Co nás ale těší mnohem víc, je to, že se k nám řada účastníků vrací. Některé z nich už považujeme za osobní přátele. Věřím, že i na tom letošním hackathonu vznikla řada nových přátelství. Nově celá akce trvala tři dny, což bylo pro orzanizátory velmi vyčerpávající. Už teď se ale těšíme na další ročník a začínáme pracovat na jeho přípravách," říká Jiří Dobrý, hlavní organizátor #AimtecHackathonu.

Oceněné projekty:

Sobotní TechTalks

Na tuto akci mohl přijít kdokoli z řad laické i odborné veřejnosti. Partneři akce přivezli například přednášky o počítačovém rozpoznávání textu, kyberbezpečnosti nebo cloudových službách.

Nedělní program pro děti

V neděli odpoledne na děti čekal zábavný program ve spolupráci s plzeňskými vzdělávacími institucemi Centrum Robotiky, Fakulta aplikovaných věd ZČU, nvias a VOŠ a SPŠE Plzeň.

Spolupráce se Západočeskou univerzitou

"Fakulta aplikovaných věd (FAV) s firmou AIMTEC dlouhodobě spolupracuje v oblasti vzdělávání i různých propagačních aktivit, včetně spolupráce v rámci programu Partner FAV. Jsme rádi, že se AIMTEC iniciativně ujal myšlenky hackathonu a dlouhodobě ji svými organizačními schopnostmi podporuje, neboť díky tomu se v Plzni pravidelně koná zajímavá, nyní již mezinárodní akce takto velkého rozsahu. Nabídku spolupracovat na pořádání #AimtecHackathonu jsme velmi rádi přijali, pro akci poskytujeme odborné mentory v oblasti virtuální reality nebo Internetu věcí (IoT) a také oddechovou programátorskou soutěž," říká ke spolupráci doc. Ing. Přemysl Brada, MSc., Ph.D., vedoucí Katedry informatiky a výpočetní techniky Západočeské univerzity v Plzni.

O akci #AimtecHackathon

#AimtecHackathon pořádá společnost AIMTEC, aby podporovala technické vzdělávání a povědomí o IT mezi širší veřejností. První ročník se konal v roce 2016, postupně získal kromě programátorského maratonu i přednáškovou část a dětský program. Tradičně se koná v březnu v Plzni.

#AimtecHackathon 2019 se konal během víkendu 8. - 10. 3. 2019 v plzeňské Moving Station konal už čtvrtý #AimtecHackathon. Jeho hlavní částí byl programátorský maraton, při kterém účastníci dostali k dispozici nové technologie, mentory a především prostor k tvorbě.

Partneři #AimtecHackathon 2019:

Článek AIMTEC a.s. ze dne pátek 15. března 2019

Další články od AIMTEC a.s.