logo AIMTEC a.s.

EDI komunikace pro koncern Volkswagen

Společnost AIMTEC nabízí dodavatelům do VW několik řešení pro přechod na nové formáty globálních EDI zpráv i možnost využití řešení ClouEDI - služby pro procesy elektronické komunikace v automobilovém průmyslu.

V případě, že využívají vlastní EDI řešení TradeSync Integration Manager, implementuje nové předpřipravené konverzní tabulky, které zajistí hladký přechod na Global zprávy. Další možností je využití řešení ClouEDI. S jeho pomocí velmi rychle provede konverzi inhouse formátu (například IDoc) na standardizované zprávy Global. Neméně významnou variantou je, že z EDI systému zákazníka je posílán stále stejný typ zprávy. ClouEDI tuto zprávu převede na nový formát a pošle ji přímo danému závodu v rámci koncernu Volkswagen.

VW postupně plánuje zavést globální EDI zprávy a nahradit formáty VDA a ODETTE/EDIFACT. Podpora stávajících formátů VDA 4905, VDA 4915, DELFOR a Global DELJIT bude končit v závěru roku 2016.

VDA 4913 a DESADV budou platné do konce roku 2018. Zavedení formátu 4984 se v první fázi, tj. od října 2015, dotýká všech dodavatelů do evropských závodů automobilky Volkswagen a Audi a do závodu Audi Mexiko.

Druhá fáze přechodu na 4984, která bude probíhat od dubna 2016, se bude vztahovat na dodavatele ŠKODA AUTO, Seat, Bentley, Lamborghini, VW Rusko, VW Amerika, Porsche AG (závod Osnabrück), VW India a VW Argentina.

ClouEDI - elektronické komunikace v automobilovém průmyslu

EDI jako služba představuje rychlé, flexibilní a spolehlivé řešení, které si zachovává výhody robustního EDI systému. Integrace se stávajícím ERP systémem umožňuje při nízkých nákladech navázání a zachování obchodních vazeb se společnostmi požadujícími EDI komunikaci.

Správa hardware i software probíhá kompletně u dodavatele, který přebírá plnou zodpovědnost za bezchybnou a rychlou EDI komunikaci. ClouEDI nabízí přesné zpracování specifických EDI procesů dle oborů, například automotive. Reakce na požadavky i připojení dalšího partnera probíhají do druhého dne.

Další články k tématům - auto - cloud - EDI - ERP

Článek AIMTEC a.s. ze dne pondělí 20. července 2015

Další články od AIMTEC a.s.