logo Axis Communications s.r.o.

Nová generace modulárních kamer řady Axis F

Produktová řada Axis F představuje vysoce flexibilní a extrémně diskrétní modulární systém síťových kamer s vysokým rozlišením a širokým dynamickým rozsahem. Nabízí navíc vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti, které zabraňují neoprávněnému přístupu a chrání systém.

Kamery řady Axis F zahrnují dvě odolné hlavní jednotky, dvě hlavní jednotky v barebone provedení s certifikací UL a pět odolných kamerových senzorů. K dispozici je také celá řada příslušenství umožňující optimalizovanou instalaci a použití.

Na základě rozděleného kamerového konceptu lze hlavní jednotku umístit jinde a spojit ji pomocí až 30 m kabelu s optickým senzorem. Tímto lze přizpůsobit instalaci dle individuálních potřeb i do stísněných prostor, jako např. na palubu vozidel nebo diskrétně do rámu dveří a také do bankomatů.

Jednokanálová hlavní jednotka Axis F9111 nabízí rozlišení 720p při 180 fps nebo 1080p při 60 fps se senzory Axis F21, Axis F7225-RE a Axis F4105-LRE.

Další hlavní jednotky umožňují připojit současně až 4 kamery, a proto podporují čtyři videostreamy v rozlišení 1080p při 30 fps ve všech videokanálech.

Bez ohledu na počet připojených kamer si ale vystačí pouze s jednu jedinou licencí v rámci softwaru pro správu videa (VMS) a s jediným síťovým portem.

Pro případ instalace v dopravních prostředcích či autobusech jsou všechny hlavní jednotky vybaveny ochranou, která je řízeně vypne, pokud hrozí vybití baterie vozu.

K sestavení vlastních videořešení na míru jsou ideální 4kanálové barebone hlavní jednotky s certifikací UL (UL recognized) Axis F9114-B a Axis F9104-B, které se prodávají bez horního krytu a jsou určeny k integraci do koncových produktů s certifikací UL.

Pět kamerových senzorů

Mezi novinkami je také pět kamerových senzorů, včetně jednoho senzoru s rybím okem (Axis F2135-RE), jednoho senzoru s pevným ohniskem (Axis F2105-RE) a jednoho varifokálního senzoru (Axis F2115-R).

Nechybí ani extrémně diskrétní tzv. pinhole senzor (Axis F7225-RE), který je ideální pro integraci do stísněných prostor, jako jsou automaty nebo bankomaty.

Řada Axis F nabízí také odolný a diskrétní mini kopulovitý senzor (Axis F4105-LRE) s vestavěným IR přísvitem, který je ideální pro maloobchodní prodejny nebo kanceláře - je navržen tak, aby odolával nárazům a vibracím, a proto se skvěle hodí i pro dohled např. v autobusech.

Senzor podporuje také širokou škálu vyměnitelných objektivů M12, které umožňují přizpůsobit úhel pohledu sledované scény na objekty zájmu.

Nejnovější generace řady F představuje zcela modulární řešení, kde se hlavní jednotka, senzor a kabel vybírají na základě konkrétních potřeb.

K dispozici je celá řada nového příslušenství pro použití se senzory a nechybí ani vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a zabezpečit systém, jako např. Axis Edge Vault chránící ID zařízení a zjednodušující autorizaci zařízení Axis v síti.

Klíčové vlastnosti řady Axis F:

Nejnovější generace řady Axis F bude v České republice k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v březnu 2023.

Další články k tématům - autorizace - bankomat - barebone - kamera - kyberbezpečnost - senzor - video

Článek Axis Communications s.r.o. ze dne čtvrtek 16. března 2023

Další články od Axis Communications s.r.o.