logo Axis Communications s.r.o.

Nová PTZ kamera Axis Q6318-LE spolehlivě funguje i ve tmě

Díky IR přísvitu s funkcí den/noc a laserovému ostření je PTZ kamera Axis Q6318-LE vhodná pro monitoring v naprosté tmě. Díky špičkové technologii Lightfinder 2.0 jsou záběry pořízené v šeru při téměř nulovém osvětlení barevně věrné a bohaté na detaily. Je ideální pro městský videodohled s rozlišením 4K UHD a 31x optickým přiblížením.

Kromě toho Zipstream s kodeky H.264 a H.265 výrazně snižuje požadavky na šířku pásma a úložiště, aniž by se snížila kvalita obrazu. Nabízí také modul TPM (Trusted Platform Module), který je certifikován podle standardu FIPS 140-2 úrovně 2, aby se zajistilo bezpečné ukládání všech kryptografických klíčů a certifikátů.

Vysokorychlostní PTZ ( ovládání natočení náklonu a zoomu) kamera AXIS Q6318-LE využívá 1/2 palcový snímací senzor s vynikající citlivostí na světlo, který poskytuje čistý a jasný obraz a lépe zvládá práci se stíny i v náročných světelných podmínkách.

Tato kamera s krytím IP66 a odolností proti vandalismu je chráněna proti vniknutí prachu a vysokotlakých proudů vody z jakéhokoli směru. Detekce nárazu navíc spustí poplach, když kameru zasáhne. Odolává extrémním teplotám v rozmezí od -50 do 74°C podle normy NEMA TS2.

Kamera má navíc dvě teplotní zóny pro úsporu energie, což je užitečné zejména při použití solárních panelů nebo baterií jejímu napájení. K úspornějšímu provozu stačí vybrat si mezi dvěma různými teplotními rozsahy.

Kamera je ideální k městskému dohledu i do otevřených prostranství s obtížnými světelnými podmínkami, jako jsou např. parky. Zároveň se uplatní všude tam, kde jsou potřeba detailní záběry ve forenzní kvalitě 24/7.

Axis Q6318-LE podporuje optické připojení i PoE napájení, což umožňuje snadnou instalaci a připojení na velké vzdálenosti. Axis nezapomíná ani na vlastní bezpečnost a mezi pokročilými funkcemi zabezpečení zde naleznete firmware s autorizací (signed firmware) nebo bezpečné spuštění (secure boot), které zajišťují, že je v kameře vždy nainstalovaný pouze autorizovaný operační systém od výrobce.

Kamera je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 83000 Kč.

Pokročilé analytické funkce

Tato špičková kamera obsahuje všechny funkce, které potřebujete ke sledování a identifikaci podezřelého chování. AXIS Q6318-LE disponuje nejrychlejším zoomem na trhu - díky 31x optickému zoomu, vestavěnému laserovému ostření a funkcím rychlého zoomu umožňuje snadno sledovat rychle se pohybující objekty.

Disponuje softwarem Axis Object Analytics, jenž umožňuje detekovat a klasifikovat objekty v záběru, rozeznávat lidi a různé typy vozidel, a přizpůsobit tím videodohled specifickým potřebám.

Součástí kamery je funkce Autotracking 2, díky níž je možné podezřelé osoby nebo vozidla označit a aktivně sledovat, a to i s využitím dynamického překrytí textem s názvy ulic nebo symbolem kompasu, které zajišťuje rychlou orientaci při sledování objektů.

Lze ji také propojit s multikamerovým hnízdem, a získat tím snadno kompletní přehled o dění v plném rozsahu 360°.

V neposlední řade Axis pečuje o zachování soukromí - oblasti, kde videodohled není potřebný (jako jsou sousedící soukromé pozemky a objekty), je možné maskovat obraz pixelizací.

Další články k tématům - PTZ kamera - monitoring - optický zoom - PoE - videodohled

Článek Axis Communications s.r.o. ze dne pátek 20. ledna 2023

Další články od Axis Communications s.r.o.