logo Axis Communications s.r.o.

Síťový videointerkom AXIS I8116-E

Nový IP interkom AXIS I8116-E je vhodný pro vnitřní, ale s krytím IP65 také pro venkovní instalace. Lze jej snadno instalovat do úzkých vchodových prostor a dveřní zárubně. Má vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti a podporu pokročilé analytiky založené na hlubokém učení.

Síťový videointerkom AXIS I8116-E lze instalovat u vchodů nebo bezobslužných bran, kudy pravidelně procházejí návštěvníci, k zajištění přístupu řidičům ve skladech a nakládacích docích, nebo může sloužit jako nouzový telefon v odlehlých oblastech měst, parků či univerzitních kampusů.

Na šířku měří pouhých 48 mm a je navržený tak, aby jej bylo možné snadno umístit nejen na stěnu, ale také na zárubně, sloupky, nebo s pomocí příslušenství při instalaci diskrétně zapustit do zdi.

U vchodů orientovaných na západ nebo východ vznikají typicky náročné světelné podmínky a k jasné identifikaci návštěvníků a zachycení všech potřebných detailů slouží funkce WDR, která poskytuje dobrý obraz, i když jsou ve snímané scéně současně příliš tmavé, nebo naopak až moc světlé oblasti.

Videoanalytika s hlubokým učením

Zařízení slouží k obousměrné komunikaci, a proto interkom disponuje kvalitním zvukem s potlačením ozvěny a šumu, aby byl hlas slyšet jasně bez ohledu na hluk v pozadí. Kamera nabízí maximální rozlišení obrazu až 5MP (2592 x 1944 pixelů) s úhlem záběru 162,3 stupňů.

Tento výkonný interkom s pokročilou analýzou a procesorovou jednotkou hlubokého učení disponuje funkcí AXIS Object Analytics, s jejíž pomocí lze detekovat a klasifikovat lidi nebo vozidla, a to na míru potřebám klienta a tzv. na okraji sítě, tedy bez nutnosti využívat dodatečného výpočetního výkonu - serverů.

S podporou platformy ACAP je navíc možné přidávat do zařízení další aplikace společnosti Axis a jejich partnerů založené také na hlubokém učení.

Snadná instalace a integrace

Interkom nabízí rychlou a flexibilní instalaci, která udržuje nízké náklady. Pomocí jednoho PoE kabelu můžete zvýšit zabezpečení dveří ovládáním zámků a přidáním kamerového dohledu.

Ke komplexní integraci s řešeními kontroly přístupu je navíc možné využít I/O porty na čtečky. Interkom využívá otevřené standardy a nabízí bezproblémovou integraci s předními světovými systémy VMS pomocí VAPIX nebo ONVIF a podporuje protokol SIP (Session Initiation Protocol) pro integraci s telefonními systémy.

Díky tomu, že je toto spolehlivé zařízení založené na otevřených standardech a rozhraních, nabízí prakticky nekonečné možnosti spojení s jakýmkoliv systémem.

Díky vestavěným funkcím kybernetické bezpečnosti pomáhá AXIS I8116-E zabránit neoprávněnému přístupu a chrání systém jako celek.

Např. funkce AXIS Edge Vault chrání ID zařízení Axis a zjednodušuje autorizaci produktů v síti uživatele.

Klíčové vlastnosti IP videointerkomu AXIS I8116-E:

Síťový videointerkom AXIS I8116-E je k dispozici v bílé a černé barvě prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 22200 Kč.

Další články k tématům - ACAP - hluboké učení - interkom - IP65 - kyberbezpečnost - PoE - SIP - WDR

Článek Axis Communications s.r.o. ze dne úterý 24. října 2023

Další články od Axis Communications s.r.o.