logo EDITEL CZ s.r.o.

30. výročí založení společnosti EDITEL CZ

EDITEL CZ letos slaví třicet let od svého založení a během této doby se stal klíčovým hráčem nejen na tuzemském trhu. Společnost je dnes lídrem v oblasti elektronické výměny dokumentů a uznávaným partnerem, který garantuje zodpovědnost, spolehlivost, vysoký standard a profesionalitu svých produktů a služeb.

"EDITEL CZ je od svého počátku průkopníkem EDI v České republice. Naše bohaté zkušenosti a dlouholetá praxe nám umožňují našim zákazníkům poskytovat špičkové služby. Rád bych jménem celého kolektivu společnosti poděkoval všem našim zákazníkům a partnerům za jejich dlouholetou spolupráci, která trvá již tři desetiletí. S očekáváním mnoha dalších úspěšných let spolupráce se těším na další společnou budoucnost," říká Štefan Sádovský, generální ředitel společnosti EDITEL CZ.

Společnost EDITEL CZ byla založena v roce 1994 jako samostatná společnost v rámci skupiny Software602 a představovala specializovanou entitu pro elektronickou výměnu dat (EDI - Electronic Data Interchange). Od svého počátku se zaměřovala na elektronickou komunikaci v sektoru bankovnictví a později rozšířila své portfolio o další oblasti. Mezi významné klienty patří např. banka ČSOB, s níž EDITEL CZ spolupracuje od samého počátku.

EDITEL CZ se dnes jako součást mezinárodní skupiny specializuje zejména na elektronickou fakturaci a archivaci obchodních dokumentů, B2B integraci, automatizaci a digitalizaci firemních procesů pro společnosti různých velikostí a odvětví.

V raných 90. letech se v Čechách EDI technologie rozvíjela v souladu s růstem moderního maloobchodu, přičemž společnost MAKRO byla jedním z prvních zákazníků, který již v roce 1998 začal EDI masivně využívat a dodnes s EDITEL CZ spolupracuje.

V průběhu let prošla společnost několika strategickými změnami vlastnictví:

Společnost EDITEL CZ získala různá významná ocenění za své inovace a přínos v oblasti informačních technologií.

Redakce Computerworld vyhlásila IT produktem roku v kategorii informačních systémů její SW řešení pro dlouhodobou elektronickou archivaci dokladů a monitoring obchodních případů.

Později byla oceněna za podporu malých podniků v soutěži IT produkt roku 2015 za produkt WebEDI.

Díky svému mezinárodnímu rozměru a síti franšízových partnerů je EDITEL ideálním obchodním partnerem pro mezinárodní společnosti v různých oblastech, od FMCG přes logistiku, bankovnictví až po automobilový průmysl.

EDI technologie se snaží nastolit správnou rovnováhu, automatizovat procesy přesně v těch oblastech, kde má smysl šetřit cennou lidskou prací a finančními zdroji.

Článek EDITEL CZ s.r.o. ze dne úterý 19. března 2024

Další články od EDITEL CZ s.r.o.