logo InterSystems B.V., organizační složka

HealthShare zabezpečuje standardizovaný tok zdravotnických informací

Platforma pro zdravotnickou informatiku InterSystems HealthShare úspěšně prošla testem eHealth Exchange Product Testing Program a obdržela certifikaci jako bezpečné, důvěryhodné a interoperabilní řešení pro výměnu zdravotnických informací.

HealthShare jako produkt, který získal certifikaci pro výměnu zdravotnických informací v elektronickém zdravotnictví, podporuje všechny běžné standardy a specifikace, jež zajišťují bezpečné, důvěryhodné a interoperabilní propojení všech organizací účastnících se výměny elektronických zdravotnických informací.

Healtheway, nezisková společnost s účastí veřejného a soukromého sektoru, podporuje provoz eHealth Exchange (dříve Nationwide Health Information Network Exchange). Zakládajícími členy společnosti Healtheway jsou vlivní zástupci organizací napříč celým sektorem zdravotnictví, včetně řady zákazníků InterSystems, jako je např. americké ministerstvo pro záležitosti veteránů (Department of Veterans Affairs), ministerstvo obrany U.S.A. (Department of Defense), Kaiser Permanente, New York eHealth Collaborative (NYeC), Epic a řada dalších.

eHealth Exchange je tvořena skupinou vládních úřadů a dalších organizací, které spojily své síly a pomocí interoperabilního systému pro výměnu zdravotnických informací (health information exchange, HIE) se snaží zkvalitnit péči o pacienty, zefektivnit vyřizování žádostí o dávky pro zdravotně postižené a zlepšit vytváření a tok zpráv týkajících se zdravotního stavu obyvatel (public health reporting). eHealth Exchange zjednodušuje sdílení informací mezi veřejnými a soukromými zdravotnickými organizacemi a efektivně a úsporně rozšiřuje propojitelnost díky implementaci standardní sady požadavků a použití standardní sady sdílených služeb.

Platforma InterSystems HealthShare je jedním z prvních produktů, který úspěšně prošel celou řadou přísných testů, vyhověl požadavkům a získal certifikaci eHealth Validated product. Tento testovací program má pomoci zdravotnickým organizacím zredukovat nezbytné testy interoperability a tím i jejich časovou a finanční náročnost.

"S certifikací eHealth Exchange Validation přinášíme klientům využívajícím HealthShare cennou záruku, že i nadále zůstanou členy rozrůstající se komunity eHealth Exchange a budou moci využívat všech výhod interoperability, a to s minimálním či nulovým úsilím z jejich strany. Naši zákazníci ušetří čas i peníze při testování a mohou se dále soustředit na poskytování skutečných hodnot svým základním organizacím," uvedl Joe DeSantis, viceprezident pro platformu HealthShare v InterSystems.

eHealth Exchange vznikla v roce 2007 jako program úřadu ONC (národní koordinátor pro zdravotnické informační technologie v U.S.A.) na vytvoření celonárodní zdravotnické informační sítě. Od svého založení tato skupina veřejných a soukromých organizací, která se rychle rozrůstala, běžně sdílela informace. eHealth Exchange nyní funguje jako stabilní a perspektivní veřejně-soukromé sdružení.

Očekává se, že díky automatizovanému testovacímu procesu počet účastníků eHealth Exchange dále poroste. V současnosti je členem eHealth Exchange 81 zdravotnických organizací a 100 organizací prochází procesem přistoupení. Tyto účastníky představuje více než 1000 nemocnic, 6000 skupinových praxí a 60 milionů pacientů.

Další články k tématům - bezpečnost - eHealth - nemocnice - pacient - zdravotnictví - Joe DeSantis

Článek InterSystems B.V., organizační složka ze dne čtvrtek 26. února 2015

Další články od InterSystems B.V., organizační složka

Zpráva agentury KLAS oceňuje interoperabilitu InterSystems HealthShare

Akutní péče o pacienty pod dohledem InterSystems TrakCare

Koordinovaná osobní zdravotní péče s podporou služby CMC

InterSystems opět v kvadrantu lídrů pro transakční databázové platformy

InterSystems patří mezi 100 předních inovátorů v oblasti softwaru

Efektivně využitelné IT pro zdravotnictví

Pokroky propojené zdravotní péči v regionu střední Evropy

Koordinace plánů urgentní péče se službou Coordinate My Care

HealthShare Personal Community zapojuje pacienty do zdravotní péče

Středoevropská zdravotnická konference 2015

Symposium InterSystems 2015

Průzkum HIMSS Analytics potvrzuje potřebu více zapojit pacienty do péče

Caché 2015 - datová platforma pro nejnáročnějšími požadavky zdravotnických aplikací

HealthShare zabezpečuje standardizovaný tok zdravotnických informací

Platforma Ensemble zajišťuje lepší konektivitu mezi různorodými aplikacemi FN Ostrava

Systém sdílení informací CP-IS pomáhá chránit ohrožené děti

InterSystems je zařazen do kvadrantu lídrů

HealthShare pomáhá zajišťovat propojenou zdravotní péči pro NHS Foundation Trust

HealthShare je základem regionálního rejstříku pacientů nemocnic v anglickém Leedsu

InterSystems Zen Mojo zrychluje vývoj aplikací pro mobilní zařízení i PC

SD Times zařadil InterSystems mezi 100 předních inovátorů v oblasti softwaru

Monitoring chronického onemocnění ledvin pro UK Renal Registry zajišťuje HealthShare

InterSystems HealthShare je lídrem na trhu softwaru pro výměnu zdravotnických informací