logo Daktela s.r.o.

Daktela vstupuje na filipínský trh

Tento ostrovní stát v jihovýchodní Asii v současné době představuje nejvyhledávanější světovou destinaci pro poskytování outsourcovaných IT služeb pro společnosti z celého světa. Odvětví informačních technologií patří na Filipínách k nejdynamičtějšímu a nejrychleji rostoucímu sektoru v zemi a dle odhadů Světové banky tvoří zhruba 11% tamního letošního HDP.

Společnost Daktela se po 15 letech existence a působení v Česku a Slovensku rozhodla pro expanzi do zahraničí. Aktuálně nabízí své řešení v Anglii pod hlavičkou dceřiné firmy Daktela UK Ltd., kam vstoupila před dvěma lety. Od konce roku 2019 působí také v Polsku pod hlavičkou Daktela PL a nově i na Filipínách od července 2020.

Daktela je se svým chytrým multikanálovým systémem v současné době jedním z největších poskytovatelů VoIP cloudových infrastruktur v regionu střední a východní Evropy.

"Naše řešení využívá přes 800 zákazníků, mezi nimiž jsou ale už i klienti z Vietnamu, Mexika nebo třeba Blízkého východu. Tento systém je unikátní svou strukturou. Pro své uživatele zaznamenává, zpracovává a analyzuje veškerou komunikaci, která v minulosti proběhla. Podporuje řadu modulů jako je rozpoznávání řeči nebo zjišťování zákaznické spokojenosti. Zároveň je vysoce adaptabilní, díky své integrační platformě se dá propojit s externími systémy CRM, e-shopovými systémy i autentizačními službami. Koncentrace kontaktních center je na Filipínách velmi silná. Řada světových společností restrukturalizovala své firmy a postupně přesunula svá call centra právě tam. Poslední verze našeho systému Daktela V6 je skutečně propracovaná, uživatelsky velice nenáročná a umožňuje práci ve 12 světových jazycích. Proto si myslíme, že tento trh má pro nás velký potenciál," říká Richard Baar, CEO společnosti Daktela.

Filipínci disponují výbornými jazykovými schopnostmi, čímž splňují nároky zahraničních klientů. V roce 2013 v IT pracovalo 900000 Filipínců a v roce 2016 odborníci předpokládali vznik dalšího milionu a půl nových pracovních pozic.

Chytrý multikanálový systém Daktela pro provozovatele zákaznických linek zjednodušuje a zefektivňuje práci kontaktních center - do aplikace lze implementovat jakýkoli komunikační kanál včetně sociálních sítí. Slouží operátorům jako nástroj, přes který se zákazníkem komunikují a současně zaznamenávají kompletní historii všech interakcí.

Operátorům tak poskytuje možnost rychlé orientace v předchozí komunikaci a výrazně zkracuje celkovou dobu nutnou k vyřízení zákaznických požadavků.

Článek Daktela s.r.o. ze dne pátek 6. listopadu 2020

Další články od Daktela s.r.o.

Nabídka zaměstnání