logo Daktela s.r.o.

Home office přináší výhody zaměstnancům i zaměstnavatelům

Možnost pracovat z domova umožňuje dobře nejen tuzemská legislativa, ale i moderní technologické novinky, které i u pracovníků na home office dokáží zajistit potřebnou vysokou efektivitu různých pracovních aktivit.

Home office přináší jistá rizika zejména na straně zaměstnavatelů, kteří jsou nuceni více sledovat zabezpečení firemních dat a především se potýkají i s dodržováním pracovního režimu zaměstnanců.

"Problém s udržením efektivity práce u homeworkingu se dá dnes vyřešit velmi elegantně pomocí sofistikovaných komunikačních systémů. Například systém Daktela umožňuje vedoucím pracovníkům efektivně řídit i ty zaměstnance, kteří pracují z domova. Snadno a rychle totiž zjistí, kdo na čem pracuje, kolik toho je již hotovo a co zbývá. Vše lze na jednom místě kontrolovat, měřit i řešit. Úkoly je možné přidělovat jednotlivcům i konkrétním týmům a v jakékoli fázi řešení úkolu lze práci flexibilně předávat mezi sebou včetně interních komentářů. Náš systém umožňuje obecně práci na dálku pro zákaznická centra, e-shopy, prodejce i obchodníky," říká Richard Baar, CEO společnosti Daktela.

V automatických komunikačních systémech lze pro větší přehlednost ke každému požadavku připojit předešlou komunikaci, ať už probíhala formou emailů, SMS, sociálních sítí nebo interních komentářů.

K dispozici jsou všechny přílohy i nahrávky hovorů. V případě využití technologie speech-to-text pak můžete mít rovnou i přepis těchto nahrávek s možností rychlého vyhledávání. Orientace v situaci, která se právě řeší nebo se naopak řešila dříve, je tak pro kohokoliv velmi rychlá.

Oblibu práce z domova navíc potvrzuje řada aktuálních statistik a průzkumů, podle nichž se až 90% zaměstnanců obává návratu původního způsobu práce a ztráty flexibility a chtěli by možnosti home office do budoucna spíše rozšířit.

Podle říjnového průzkumu Národohospodářského ústavu AV ČR přešla téměř třetina českých pracovníků letos na jaře během první vlny epidemie koronaviru na práci z domova a totéž lze očekávat i nyní na podzim během druhé vlny.

Pro zaměstnavatele je v tomto způsobu zaměstnávání výhodné, že mohou využívat menší kancelářské prostory než dosud a ušetří tak za jejich nájem.

U zaměstnanců je zase homeworking oblíbený, protože umožňuje přirozeněji skloubit pracovní a rodinný život.

Článek Daktela s.r.o. ze dne čtvrtek 26. listopadu 2020

Další články od Daktela s.r.o.

Nabídka zaměstnání