logo Daktela s.r.o.

Daktela posiluje rekordním obratem z roku 2021

Příběh Daktely začal v roce 2006 instalací několika malých ústředen a pokračuje až k současnému postavení nejoblíbenějšího softwaru pro kontaktní centra ve střední Evropě. Společnost dosáhla v loňském roce nejvyššího obratu ve své historii ve výši 253 milionů korun.

"V Daktele se nám podařilo celosvětově meziročně navýšit obrat o více než 30 procent, přičemž ukazatel EBITDA vzrostl na rekordních 74 milionů korun. Díky stovkám nových zákazníků a covidovým vlnám došlo také k dosud největšímu zatížení naší cloudové platformy pro kontaktní centra v historii Daktely, systém přesto opakovaně prokázal prakticky 100% spolehlivost, což je pro naše zákazníky jedna z nejdůležitějších vlastností. Zaznamenali jsme např. nárůst počtu hovorů o více než 30%, komunikace v rámci chatu o 18% a ve srovnání s rokem 2020 došlo také k nárůstu počtu hovorových licencí Daktela o celých 35%, a to jak díky novým zákazníkům, tak v souvislosti s růstem počtu licencí v rámci systému Chytrá karanténa, největšího kontaktníha centra v ČR," říká Richard Baar, generální ředitel a zakladatel společnosti Daktela.

V roce 2021 nabrala novou dynamiku také expanze Daktely v zahraničí - rychlým tempem rostly pobočky nejenom na Slovensku, ve Velké Británii, Polsku a Maďarsku, ale také na Filipínách a v Dubaji.

Když v polovině roku 2021 vstoupil kapitálově do Daktely slovenský fond Sandberg Capital, byla ještě silněji podpořena dlouhodobá ambice stát se jedničkou na středoevropském trhu v rámci kontaktních center a zákaznické péče a jedním z významných hráčů na západoevropském trhu.

I v roce 2022 bude Daktela v zahraniční expanzi pokračovat otevřením dvou poboček - ve Slovinsku a Rumunsku nabídne tamním firmám a zákazníkům kompletní portfolio svých telekomunikačních služeb.

Současně společnost řeší i několik akvizičních příležitostí, které by měly dále rozšířit produktové portfolio a pokrýt tak ještě širší oblast na trhu kontaktních center.

Další články k tématům - akvizice - cloud - kontaktní centrum - Sandberg Capital - Richard Baar

Článek Daktela s.r.o. ze dne pátek 4. února 2022

Další články od Daktela s.r.o.

Nabídka zaměstnání