logo realme

Nový realme GT NEO 2 s nadstavbou operačního systému Android 12

realme GT NEO 2 je nejnovějším přírůstkem do řady GT, která představuje špičkovou technologii, NEO je pak symbolem mladistvého pojetí a futuristického designu. Nový smartphone je k dispozici ve dvou konfiguracích - 8 + 128 GB za cenu 11999 Kč a 12 + 256 GB za 13499 Kč.

Telefon běží na procesoru Snapdragon 870 5G, který je tím nejlepším, co se v segmentu nabízí. Díky svému výkonu funguje naprosto plynule. A navíc má GT Mode 2.0, který je navržen tak, aby optimalizoval herní zážitek. Výrazně zvyšuje výkon CPU a dotykovou frekvenci. Procesor telefonu má nejvyšší rychlost CPU mezi androidovými smartphony a zaznamenal nejvyšší skóre AnTuTu ve své kategorii.

realme GT NEO 2 přichází s nápaditým vzhledem, který pod názvem Digital Urban Design navrhlo realme Design Studio. Při výrobě se používá sedm nano vrstev, díky kterým má telefon dvojitou texturu a celkově hladší a jemnější povrch. Váží jen 189 g a k dispozici bude ve třech barvách - NEO Green, NEO Blue a NEO Black.

Telefon je vybavený hlavním trojnásobným AI 64Mpx fotoaparátem, který umožňuje pořizování snímků ve vysokém rozlišení a 16Mpx předním fotoaparátem s filtry pro simulaci filmu a režimem pouliční fotografie. O kvalitní přenos zvuku se starají stereo reproduktory Dolby Atmos.

Přístroj je vybaven prvním realme HDR 10+ displejem - E4 AMOLED. Jedná se o špičkový displej s dotykovou frekvencí 600 Hz a vysokým jasem 1300 nitů, díky kterému jsou dobře vidět sebemenší detaily i při silném osvětlení.

realme GT NEO 2 se také může pochlubit nejvýkonnějším chladícím systémem VC Cooling Plus s parní komorou z nerezové oceli v osmivrstvé chladicí struktuře s diamantovým termálním gelem.

Masivní baterii s kapacitou 5000 mAh je možné díky rychlému nabíjení 65 SuperDart Charge nabít z 0 na 100% za pouhých 36 minut. Zařízení vydrží celý den v provozu i náročnějším uživatelům.

Poslední důležitou novinkou je také oficiální spuštění realme Global Community, která propojí fanoušky realme z celého světa přímo se značkou - jde o unikátní komunikační centrum, kde se uživatelé daleko rychleji dostanou k nejnovějším aktualizacím, k informacím o uvedení produktů na trh a dalším novinkám.

Na světě je realme UI 3.0

Společně s uvedením tohoto telefonu přichází realme také s novou nadstavbou operačního systému realme UI 3.0, která je postavená na Androidu 12. Uživatelský interface nadále využívá koncept Seamless Fun s vylepšením v oblasti designu, plynulosti, personalizaci, soukromí a funkčnosti.

Pokud jde o design, tak první změnu představují ikony. Ty kompletně prošly refreshingem, jsou trojrozměrné a používají širší škálu barev, aby lépe vyhovovaly různorodým osobnostem mezi mladými lidmi. Změnilo se i rozložení jednotlivých stránek. Tvůrci se mu snažili dát vzdušnost, zvýšili kontrast mezi titulky, symboly a textem, aby vynikla důležitost informací a uživatel se lépe orientoval.

realme UI vždy umožňovalo velkou míru personalizace. Uživatelé si mohli přizpůsobit ikony, pozadí, písma a další prvky podle svého vkusu. S realme UI 3.0 si budou moci zvolit i celkové barevné téma. Vylepšení se dočkala také funkce Vždy na displeji, která nabízí zajímavé efekty při úpravách fotografií a nově pracuje například s motivy maskota realmeowa.

S realme UI budou ve větším bezpečí rovněž data a osobní údaje uživatelů. Ti nově dostávají například možnost sdílet svá videa soukromě nebo odstranit z fotografií informace o času a místě pořízení. Snadnější bude i kontrola a nastavování toho, k jakým funkcím mají jednotlivé aplikace přístup.

Podle průzkumů oceňovali uživatelé na realme UI 2.0 hlavně plynulost. Také ta je v realme UI 3.0 výrazně vylepšená. Stará se o to AI smooth engine, který snižuje o 30% nároky na využití paměti, celkově o 13% zlepšuje spouštění aplikací a o 12% zvyšuje výdrž baterie.

Další články k tématům - Android - baterie - design - displej - fotoaparát - ikony - Snapdragon - telefon

Článek realme ze dne úterý 16. listopadu 2021

Další články od realme

realme v Evropě jede

realme GT NEO 3 přichází na evropský trh

Limitovaná edice realme GT NEO 3 v designu anime

Evropská premiéra nejvýhodnější řady realme 9

Rekordní rychlost nabíjení realme GT NEO 3 v testech DxOMark

Limitovaná edice realme 9 Pro+ Free Fire

Nové telefony realme C31 a C35

Obrazový snímač Samsung HM6 v telefonu realme 9

Nový smartphone realme GT NEO 3

realme je nejrychleji rostoucí značkou 5G telefonů

realme propojuje svět technologií a módy

realme představuje svou vizi udržitelnosti

Nový mini notebook a sluchátka od realme

Řada realme GT 2 series na MWC 2022

realme GT NEO 3 s nabíjením o výkonu 150 W

Řada realme GT 2 globálně vstupuje do nejvyššího segmentu trhu chytrých telefonů

Řada smartphonů realme GT 2 bude oficiálně představena v Barceloně

realme 9 Pro+ vstupuje na evropský trh

realme ve střední a východní Evropě poráží Apple

realme 9 Pro Series s kamerou Sony IMX766 OIS

realme 9 Pro Series s unikátním designem Light Shift

Nová série telefonů realme 9 s procesory MediaTek Dimensity 920 5G

40 milionů prodaných telefonů realme

realme posiluje v segmentu mobilních zařízení s podporou 5G

realme GT 2 se chystá dobýt Evropu

Nová řada telefonů realme GT 2 se představuje

realme GT 2 Pro sází na udržitelný design

Nové technologie v sérii realme GT 2

GT 2 Series Special Event představí inovativní technologie realme

Vánoční sleva telefonů realme

realme smartphony s prémiovým výkonem

Smartphone realme GT NEO 2 v testu baterie překonal své konkurenty

Nový tablet realme pad

Nové levné telefony realme C21Y a C25Y

Nový realme GT NEO 2 s nadstavbou operačního systému Android 12

Nový smartphone realme GT NEO 2

Ekologické štítky Eco Rating na telefonech realme

realme C11 2021 za atraktivní cenu 2499 Kč

realme 8i za atraktivní cenu 4999 Kč

realme telefony s obnovovací frekvencí 120 Hz a osmijádrovým procesorem

realme je ve světové špičce výrobců smartphonů

Prémiový design a vysoký výkon - to je nový realme GT Master Edition