logo KVADOS a.s.

Projekt automatizace a robotizace intralogistiky společnosti SENCO Příbram

SENCO Příbram - česká a rodinná firma se zaměřením na výrobu elektrických rozvaděčů nízkého napětí, získala finanční podporu pro modernizaci intralogistiky díky kvalitně zpracované dokumentaci a ekonomické návratnosti projektu. Pro jeho realizaci si vybrala zkušeného dodavatele komplexních logistických řešení - společnost KVADOS a.s.

Modernizace skladové intralogistiky

V rámci rozvoje společnosti SENCO Příbram byla identifikována příležitost zvýšit kvalitu výroby spolehlivým materiálovým zásobováním díky modernizaci intralogistiky. Vznikla idea modernizace zastaralého prostoru logistiky a doplnění o prvky řízení a automatizace.

Pro rozpracování myšlenky byla navázána spolupráce se specializovanou poradenskou společnosti LOGICON Partner, s.r.o., jejíž logistická studie definovala varianty možného rozvoje logistiky. Vedení společnosti se rozhodlo pro moderní řešení s využitím automatizace.

Na realizaci tohoto významného projektu zavrhující dodávku komplexního nástroje pro řízení logistiky (WMS), robotizovaného řešení pro skladování drobnějších dílů v KLT boxech a rozšíření kapacity paletového skladu, si společnost požádala o dotaci z programu EU - Digitální podnik.

Díky kvalitně zpracované dokumentaci a také smysluplné ekonomické návratnosti společnost uvedenou dotaci získala a v rámci otevřeného výběrového řízení si zvolila zkušeného dodavatele komplexních logistických řešení - společnost KVADOS a.s. s návrhem řešení HAI Robotics pro automatizaci a robotizaci, které umožňuje efektivně využít stávající skladové prostory.

Toto řešení poskytuje pokročilou robotickou technologii pro efektivní skladování a manipulaci s malými díly pomocí 10 metrů vysokých robotů KLT a přispívá k celkovému zlepšení provozní efektivity skladu.

Efektivní manipulaci doplní 2 pracovní stanice s podporou dopravníků a také autonomní paletový robot myFABER PalletJack X20.

Průběh projektu dodávky komplexního nástroje pro řízení logistiky

Po ukončení výběrového řízení s návazným podpisem smlouvy v lednu 2023 byly ihned zahájeny práce na zpracování komplexního návrhu řešení a zahájena studie nasazení WMS a jeho integrace s dalšími informačními systémy využívanými společnosti SENCO.

Po zpracování komplexního konstrukčního řešení a technické části projektu byly objednány klíčové komponenty jako roboty myFABER HaiPick, dopravník, regálový systém a více než 7000 KLT beden.

V samotném skladu začaly probíhat stavební práce a úpravy prostor, podlah, elektroinstalace, a to za plného provozu skladu a výroby.

Do konce roku 2023 proběhne dodávka a postupná instalace tak, aby od začátku roku 2024 do jeho poloviny mohl proběhnout, dle harmonogramu projektu, zkušební a testovací provoz s postupným náběhem provozu do konce roku 2024.

O společnosti SENCO Příbram

SENCO Příbram spol. s r.o. je tradiční, česká a rodinná firma. Hlavní činností společnosti je projektování, konstrukce a samotná výroba elektrických rozvaděčů nízkého napětí, jak po stránce elektrické, tak mechanické. Díky vlastnímu výrobnímu zázemí produkuje rozvaděčové skříně od typových po zcela atypické, a to jak při kusovém, tak při malosériovém charakteru výroby.

Pro maximální flexibilitu a kvalitu výroby má firma vlastní podpůrná pracoviště, mezi která patří CNC zpracování plechů, zámečnická výroba a povrchová úprava kovů práškovým lakováním.

Díky dalšímu strojovému vybavení jako frézky a soustruhu je schopna vyrábět i složitější díly a disponuje také vlastní kabelovou konfekcí.

O HAI Robotics

Společnost HAI Robotics, založená v roce 2016, se zavázala shromažďovat globální talenty, aby pokročila v pokroku lidské civilizace pomocí robotických technologií. Jejím cílem je vybavit každý sklad a továrnu logistickými roboty.

Řešení HaiPick je světově první autonomní robotický systém pro manipulaci s boxy (ACR). Na rozdíl od jiných stávajících řešení autonomních mobilních robotů inteligentně identifikuje požadované přepravky nebo kartony, nikoli celý regál, a autonomně je přiveze na pracovní stanici.

Se zázemím 1800 zaměstnanců s podílem 50 % techniků a inženýrů produkuje vysoce inovativní řešení a její technologie jsou využity na více než 1100 projektech.

V segmentu ACR řešení je uznávanou světovou jedničkou i díky více než 1800 patentům.

Článek KVADOS a.s. ze dne čtvrtek 16. listopadu 2023

Další články od KVADOS a.s.

KVADOS získal ocenění Integrátor roku 2023

Projekt automatizace a robotizace intralogistiky společnosti SENCO Příbram

AFI ocenění pro KVADOS v oblasti skladové robotiky

mySTOCK WMS řídí nový B2C logistický sklad s osvětlením

Autonomní robotický paletový vozík PalletJack

Robotizovaný sklad KVADOS zabodoval v soutěži Impuls logistika 2022

Privátní 5G infrastruktura ve službách automatizace a robotizace v logistice

Standardizace a zefektivnění logistických procesů s mySTOCK WMS

Robotizovaný fulfillment sklad na platformě AGV robotů

Autonomní roboti v gastronomii se stávají realitou

Informační systém VENTUS řídí expediční centrum RUDOLF JELÍNEK

myAVIS nasazen už také i v maďarské pobočce nadnárodní společnosti Podravka

KVADOS vybudoval jednu z nejmodernějších serveroven v České republice

myCASH má novou oborovou verzi pro prodejny Duty Free

Skupina KVADOS dokončila proces certifikace ISO

Řešení skupiny KVADOS jsou certifikována pro Windows 7

myCASH je úspěšně implementován v prodejnách KNIHCENTRUM.CZ

KVADOS získává status Dell Registered Partner

myCASH podporuje prodej nápojů z Vizovic

KVADOS zlepšuje podporu zákazníkům novými standardy

KVADOS zvítězil v Microsoft Awards popáté v řadě

KVADOS uspořádal tradiční setkání zaměstnanců

myCASH úspěšně nasazován ve společnosti QANTO CZ

KVADOS představil partnerům novinky pro rok 2009

KVADOS pomáhá Nadaci Terezy Maxové

KVADOS Family Day bavil děti i zaměstnance

KVADOS se stal patronem ostravské žirafy

myCASH je úspěšně nasazen v síti prodejen Expert K+B Elektro

KVADOS rozšiřuje hostingové centrum

Unikátní technologie pro replikace Gladio má novou verzi

VENTUS a myCASH vyhráli tendr Qanto CZ

Zavádění nové produktové řady myCASH v síti Expert Elektro úspěšně pokračuje

myCASH vstupuje na trh

KVADOS opět zvítězil v Microsoft Technology Awards 2008

KVADOS obhájil statut Gold Certified Partner společnosti Microsoft

Pěkné věci v pěkném světě