logo CISCO SYSTEMS s.r.o.

Cisco představilo řadu switchů Nexus 5000 pro datová centra

Společnost Cisco uvádí na trh novou řadu switchů pro datová centra Nexus 5000 Series. Jde o řadu desetigigabitových ethernetových switchů s podporou Fibre Channel over Ethernet (FCoE), které se vyznačují nejširší interoperabilitou na trhu.

Tu zajišťuje široká skupina aplikací, systémových partnerů a stále se rozšiřující základna specializovaných partnerů pro datová centra. Nová řada switchů má pomoci v konsolidaci datových center a umožnit zákazníkům přejít na jednotné prostředí při zachování hodnoty již realizovaných investic.

"Jednotné prostředí přináší naší firmě mnoho výhod, od schopnosti nabídnout našim zákazníkům kvalitnější služby až po snížení celkových nákladů na vlastnictví systémů, na kterých naše služby poskytujeme," řekl Bryan Doerr, technický ředitel firmy SAVVIS, jednoho z předních světových poskytovatelů hostingových a aplikačních služeb, který v současnosti novou switchovou platformu Cisco Nexus 5000 testuje.

Cisco Nexus 5000

Nová řada Cisco Nexus 5000 Series přinese desetigigabitové ethernetové switche a první standardizované konsolidované řešení vstupů a výstupů (I/O) s podporou Fibre Channel over Ethernet (FCoE), ethernetu pro datová centra a virtualizačních technologií. Switche rozšiřují rodinu produktů Cisco Nexus. Podpora FCoE ze strany Cisco Nexus 5000 Series umožní konsolidaci LAN sítí, optických kanálů, sítí SCSI určených pro datové sklady (SAN) a síťových klastrových přenosů do jednotného prostředí na bázi ethernetu.

Nové switche splňují požadavky na bezvýpadkový provoz, pružnost přenosů a škálovatelnost. Jednotné prostředí umožní IT oddělením zjednodušit jejich kabelovou infrastrukturu, snížit počet nutných adaptérů, snížit náklady a spotřebu energie, a omezit tak jejich podíl na emisích oxidů uhlíku.

Platforma Cisco Nexus 5000 může být propojena se systémy Cisco Nexus 7000 a Cisco Catalyst 6500 v agregační/páteřní vrstvě datových center. Nativní rozhraní Fibre Channel umožní připojovat switche Cisco Nexus 5000 Series do prostředí SAN sítí postavených na platformě Cisco MDS 9000. To zákazníkům poskytne možnost okamžitě nainstalovat Cisco Nexus 5000 a optické sítě FCoE a konsolidovat I/O v přístupové vrstvě a zároveň chránit dosavadní technologické investice do agregačních a páteřních vrstev.

Novou řadu Nexus 5000 Series vyvíjelo Cisco společně s firmou Nuova Systems, ve které se nyní chystá zakoupit zbývající podíl akcií. Mnoho partnerů společnosti Cisco již s využitím switchové technologie Cisco Nexus 5000 Series vytváří komplexní jednotné prostředí datových center. Jde například o 3PAR Data, APC, Broadcom, Dell, EMC, Emulex, Intel, NetApp, Netxen, Panduit, QLogic nebo VMware.

Ceny u řady Cisco Nexus 5000 Series začínají na 36 tisících dolarech za čtyřicetiportovou konfiguraci switchů 10 Gigabit Ethernet. Nová produktová řada bude na trhu k dispozici v květnu 2008.

Nový program pro partnery

Společnost Cisco současně oznámila, že rozšiřuje svůj program pro partnery v oblasti technologií datových center, který jim přinese nové příležitosti a pomůže jim získat praxi v oblasti síťově orientovaných datových center. Jedním z nejdůležitějších prvků bude přechod ze specializace Cisco Data Center Networking Infrastructure (DCNI) na verzi DCNI 2.0, která přinese vyšší kvalifikaci v oblasti datových center. Partneři se specializací Cisco DCNI 2.0 budou schopni zákazníkům nabídnout rozsáhlé zkušenosti v oblasti datových center, včetně zkušeností z prodeje, instalace a poskytování kvalitních služeb a řešení spojených s datovými centry.

Partnerům, kteří se rozhodnou získat zkušenosti v oblasti síťově orientovaných datových center, Cisco nabídne technické a obchodní nástroje a zajímavou finanční motivaci. Partnerům bude určen Data Center Value Incentive Program (VIP) s odměnami pro ty z nich, kteří investují do podpory datových center. Společnost Cisco také vydala dokument Cisco Data Center Partner Practice Builder, který poskytuje prověřené, jednoduché a mnohonásobně použitelné postupy pro instalaci řešení Cisco. S novou řadou Nexus 5000 Series poskytla společnost Cisco i manuál Steps to Success, platformu pro budování businessu v oblasti datových center. Partneři se v ní dozví, jak postupovat krok za krokem a jaké zdroje používat při prodeji řešení datových center Cisco.

"Nová generace datových center zcela změní způsob, jakým zákazníci tvoří IT strategie a vypořádávají se s výzvami současného podnikání," řekl Edison Peres, viceprezident Cisco pro partnerskou spolupráci. „S širokým portfoliem řešení datových center, partnerských programů a vylepšených finančních pobídek pomůžeme vytvořit pro naše partnery lepší obchodní příležitosti."

Specializace DCNI 2.0 bude k dispozici v květnu 2008. Program Cisco Data Center VIP jako součást programu VIP 12 bude k dispozici v červenci 2008.

Článek CISCO SYSTEMS s.r.o. ze dne pátek 9. května 2008

Další články od CISCO SYSTEMS s.r.o.

Obrana firem proti moderním kybernetickým hrozbám je většinou nedostatečná

Obavy firem z používání generativní umělé inteligence

AI technologické trendy roku 2024 podle Cisco

Důležité faktory pro kybernetickou bezpečnost firmy

Inovativní technologie WaitTime pomáhá fotbalovým fanouškům

Technologické IT trendy roku 2023

Ochrana dat a zákaznická spokojenost představují spojené nádoby

Slabá technická podpora pro hybridní práci vzdálených pracovníků

Cisco videokonference s certifikací pro Microsoft Teams

Bezpečnostní rizika sdílení informací o dětech na sociálních sítích

Online kriminalita nabízí výdělek s menším rizikem než pouliční zločin

Inovace ekosystému Webex posilují flexibilitu hybridní práce

Nepodceňujte o dovolené kybernetická rizika na internetu

Globální bezpečnostní platforma Cisco Security Cloud

Koncept prediktivních sítí předchází problémům a zlepšuje uživatelské prostředí

Řízení autonomní dopravy s pomocí mobilní sítě

Platební model Green Pay pro IT

Cisco inovace pro hybridní cloud

Jak zůstat v prostředí webu 3.0 v bezpečí

Nejčastější bezpečnostní problémy metaverza

Privátní 5G síť jako služba

Technologické trendy hybridní spolupráce

Studie kvality a dostupnosti internetového připojení

Cisco představuje inovace v oblasti bezdrátových sítí a síťového přístupu

Jak na bezpečný pohyb na internetu

Průzkum Cisco odhaluje zastaralé bezpečnostní technologie firem

Budoucnost inovací a podnikání je spojena s maximálním využitím dat

Metaverzum jako ráj kyberzločinu

Multifaktorová autentizace a biometrie pro přihlašování bez hesel

Jak na bezpečné online vánoční nákupy

Lepší přístup k portfoliu Cisco řešení

Globální index hybridní práce pro HR a technologie

Lidé aktivně sledují ochranu svého soukromí a osobních dat

Klíčové trendy v ohrožení sítí

Neduhy firemních WiFi sítí jsou příležitostí pro hackery

Asynchronní videokomunikace Vidcast

Roste závislost na aplikacích a kvalitních digitálních službách

Závislost ekonomiky na internetu vyžaduje bezpečný, rychlý a spolehlivý přístup pro každého

Nejčastější bezpečnostní rizika při práci na dálku

Inovace hybrídního cloudu Cisco pomáhají urychlit digitální transformaci firem

Cisco Networking Academy na FIT ČVUT

Infrastrukturu pro přenosy NBC z LOH v Londýně zajistí Cisco

Girls in ICT Day 2012

Václav Plevka: český student ve finále inovační soutěže NASA a špiček ze Silicon Valley

BOYD: koncept využívání soukromých zařízení pro přístup k firemním datům

Nový systém TelePresence TX9000 a další inovace Cisco

Evropský týden IT dovedností

Přenos dat při 100gigabitové rychlosti na vzdálenost 3000 km bez nutnosti regenerace signálu

Cisco Expo 2012: zaměřeno na síťové technologie a služby

Inovace platformy Cisco UCS zefektivní provoz datových center